Okul Kuralları

LAÇİN İMAM HATİP ORTAOKULU OKUL KURALLARI

• Okula zamanında gelinir.
  • Koridorlarda koşmadan yürünür, gürültü yapılmaz.
  • Tuvaletler temiz tutulur, musluklar açık bırakılmaz.
  • Öğretmenlerin ve yöneticilerin uyarıları dikkate alınır.
  • Okul çevresi temiz tutulur, doğa korunur.
  • Derslikler ile Okuldaki tüm kapalı ve açık alanlar gibi ortak kullanım alanlarında yemek artığı çöp ve atık bırakılmaz. Öğrenci bunları en yakın çöp kutusuna atmakla yükümlüdür.
  • Öğrenciler küfür ve argo içeren sözler kullanamazlar, birbirlerine fiziksel zarar verici harekette bulunmazlar, kavga edemezler, birbirlerine ve öğretmenlerine görgü kuralları içinde hitap ederler.
  • Öğrenciler Okulda yapılan etkinliklere ve törenlere katılmak, bu etkinlikler sırasında görgü kurallarına ve etkinliğin özel kurallarına uygun davranmak zorundadırlar.
  • Her öğrenci bayrak törenlerinde kendi dersliği için ayrılan yerde düzgün olarak sıra olmak, sessiz olarak komut verilmesini beklemek ve İstiklal Marşı’nı yüksek sesle söylemek zorundadır.
  • Öğrenciler Okula ait malzeme ve diğer Okul eşyalarını korumak ve zarar vermemekle yükümlüdürler.
  • Ulaşımını servisle yapan öğrenciler servis kurallarına uyarlar.
  • Öğrenciler sınavda, sınav kurallarına uyarlar.
  • Öğrenciler Okul içinde cep telefonu kullanamazlar.
  • Öğrenciler ders araç ve gereçlerinin dışında Okula özel eşyalarını getiremezler.
  • Okul içerisinde sakız çiğnenmez. Lolipop benzeri büyük şekerler getirilmez.
  • Okula gelirken kılık kıyafetleri temiz, dar olmayanlardan seçilmelidir.
  • Vücudumuzun sağlığı için en az haftada bir gün banyo yapmalı, tırnaklarımızı temiz ve kısa tutmalıyız.
  • Kolye, yüzük, küpe (top küpe takılabilir), bilezik vb. aksesuar takmak yasaktır.
  • Kız öğrenciler makyaj yapamaz, saçlarını boyatamaz ve oje kullanamazlar.
  • Öğrenciler, Okul saatleri içinde (öğle teneffüsü dahil) Okul dışına çıkamazlar.
  • Öğrenciler Okula yanıcı, kesici, tehlikeli aletler getiremezler.
  • Okulda unutulmuş veya bırakılmış olan eşyalar bulan kişi tarafından ilgili Müdür Yardımcısına teslim edilir.

31.10.2023 38